Български 
 

FOSS

  

ФОСС  е водещ световен доставчик на аналитични инструменти

в областта на храните, земеделието, химичната и фармацевтична

индустрия. Чрез анализ и контрол, следвайки изцяло производствения

процес, от суровината до крайния продукт, ще изградите репутация

на вашата марка в динамичния глобален пазар, ще подобрите

качеството и безопасността на вашата продукция. Фосс предлага

аналитични решения базирани на индиректни и референтни методи,

които се използват в :

 

 - млекопроизводството:

FoodScan – експресен, лесен за употреба и без всякакви консумативи,

уред за анализ на сирена, кашкавал, топено сирене, масло, извара,

кисело мляко. Мазнини, протеин, сухо вещество, мазнини към

сухото вещество, сол и рН само за 50 секунди.

Милкоскан FT 1 – експресен уред за анализ на мазнини, протеин,

СБО, добавена вода, казеин , урея, свободни мастни киселини и

др. в мляко, с капацитет 120 проби на час.

Фоссоматик  – експресен уред за броене на соматични клетки.

Soleris (Microfoss) – бърз метод с предварително приготвени

хранителни среди за микробиологичен анализ, без изисквания

за „чисти стаи”. Резултати за TVC за 4-6 часа , условни патогени

12-16 часа, плесени , дрожди. Бърза експедиция на произведените

продукти и удължен срок на годност.

 

- месопроизводствотo:

FoodScan– експресен, лесен за употреба и без никакви консумативи,

уред за анализ на целия производствен процес – от суровото месо

и заготовките до крайния продукт. Мазнини, протеин, колаген, вода,

сухо вещество и сол само за 50 секунди.

Soleris ( Microfoss) – бърз метод с предварително приготвени

хранителни среди за микробиологичен анализ, без изисквания

за „чисти стаи”. Резултати за TVC за 4-6 часа , а за условни

патогени 12-16 часа.

 

 - зърнопроизводството:

ИНФРАТЕК 1241 – експресен анализатор на зърно –

стандартизиран, работи съгласно prБДС EN 15948.

С помощта на ANN калибровки влагата и протеинът

се определят с точност от 0,1 – 0,2 % , глутенът –

с 0,7-0,8 %. С допълнителни модули се определя  

хектолитър и е възможен контрол на брашно.

Предлагаме  и уреди, работещи по референтни методи

като Келтек за протеин, Сокстек за мазнини,

Фибертек за влакнини и др.

 

Партньори

FOSS
OPSIS
DURAG
WIEGAND
ENVIMET
GASMET
Eijkelkamp