Български 
 

Новини

НОВИНИ ОТ ФОСС ЗА ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

2012-07-24 14:57:50

Наградите на WineScan SO2 за иновации

Апаратът взе две от най-престижните награди в Европа  , той е победител в  SIMEI Innovation Price и  SITEVI’s Commendation Innovation Award.

Изключително сме горди от оценката, която индустрията даде на  WineScan SO2 . Често пъти този параметър се свързва с дълъг период за анализ , но FOSS преобърна нещата и чрез математическо преобразуване сътнесено към химичния референтен метод ние ускорихме получаването на резултат.

Валидиране на WineScan SO2

FOSS разработва валидирането на апарата. Понастоящем резултатите са изключително добри и съвместими с референтните такиви. Обновяванията ще бъдат поместени в приложенията на апарата.

Да избегнем капаните при анализ с WineScan SO2

През последните  12 месеца проведохме множество демонстрации и  изпитвания, които доказаха, че WineScan SO2 работи убедително. Това се доказа и от самите клиенти, които сравняваха получените резултати с алтернативните методи. Колкото до получаване на точен резултат, ние препоръчваме да се вземе впредвид повторяемостта и да се прави сравнение по референтни методи с резултати от поне две независими лаборатории.

 WineScan SO2 – препоръки от клиенти

Както знаем препоръките от клиентите са от изключителна важност и помагат при бъдещите заявки! Adega Borba, португалски винопроизводител от региона на Alentejo, винаги до сега е използвал алтернативните методи при производство. Но в днешно време винопроизводството се нуждае от експресни резултати на всички параметри, както и за SO2. Този забележителен пробив в рутинните анализи, позволява на винопроизводителите да са в унисон със завишените изисквания на клиентите и законодателството.За всичко това и подробна информация може да прочетете в списанието Focus на ФОСС.

Повече информация за  Adega Borba ще намерите на сайта: www.adegaborba.pt

OenoFoss

OenoFoss е апарат предназначен за малки и средни винопроизводители. За повече информация се обръщайте към регионалните представители на ФОСС.

Нови параметри на OenoFoss -  Глюкоза , Фруктоза и млечна киселина

Параметрите за анализ са увеличени с три допълнително: Глюкоза, Фруктоза и Млечна киселина. Днес листът включва:

МЪСТ

 Общи киселини

 Летливи киселини

 Брикс

 ph

 alpha amino nitrogen

 Амоняк  

 Винена киселина

 Ябълчна киселина

 Глюконова киселина

 плътност

ФЕРМЕНТИРАЛА МЪСТ

 Етанол

 Ябълчна киселина

 pH

 Обща киселинност

 Летливи киселини

 Глюкоза +Фруктоза

 КРАЕН ПРОДУКТ - ВИНО

 Етанол

 Ябълчна киселина

 pH

 Обща киселинност

 Летливи киселини

 Глюкоза +Фруктоза

 плътност

 Общи захари

 Глюкоза (ново)

 Фруктоза (ново)

 Млечна киселина (ново)

 

Chateau Olivier препоръчва OenoFoss - Възможност да получите надежден резултат за секунди и взимане на бързи решения при производство на вино.

Chateau Olivier: Ползи от бързите тестове

Ето и опита на  Damien Bielle от Chateau Olivier:

Chateau Olivier е исторически свързан с винопроизводството в района на Bordeaux. Зад стените на този елегантен дворец, новите технологии намират приложение при производството на класическите бели и червени вина.

Винопроизводителят  Damien Bielle  разяснява как новите уреди основаващи се на  инфрачервената технология ускоряват селектирането на различните сортове грозде.

Анализаторът  OenoFoss измерва ключови параметри като pH и различни киселини за две минути. “ OenoFoss ни помогна да измерим последователно всички партиди като намалихме времето за това,” казва Bielle. “Контролът по време на реколта 2011 ни позволи за анализираме количествено и качествено гроздето, като разделихме партидите по различни параметри за постигане на максимален баланс и това доведе до взимането на бързи решения от решаващо значение”

Повече информация ще намерите на сайта на  Château Olivier: www.chateau-olivier.com


назад